Knapperig spekbakje met roerei en broodsoldaatje

4
40 min-
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Zet de muffinvorm omgekeerd neer. Vet de onderzijde van 4 muffinbakjes licht in met keukenpapier met 1 el olijfolie.
  • 2 Leg 2 plakjes ontbijtspek op het werkvlak. Leg er 2 plakjes spek dwars op en vouw ze in de andere plakjes zodat een vlechtwerk ontstaat. Leg het vlechtwerk op een van de omgekeerde muffinbakjes. Vouw spekrepen die iets te lang zijn een beetje terug. Bedek zo nog 3 muffinbakjes met spek.
  • 3 Bak het spek in de voorverwarmde oven in 10-12 min. goudbruin en knapperig. Verhit intussen in een koekenpan 2 el olijfolie. Snijd elk sneetje brood in 4 repen. Bak de broodrepen in de olie aan beide kanten goudbruin en knapperig. Leg ze op een bord.
  • 4 Neem de muffinvorm met de spekbakjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Neem de spekbakjes van de vorm en laat omgekeerd op een schaal verder afkoelen.
  • 5 Klop intussen de eieren los met de melk. Voeg peper en een beetje zout toe. Verhit in een koekenpan de resterende 2 el olijfolie. Schenk het eimengsel in de pan en bak met een spatel op laag vuur in 3-4 min. tot een smeuïg roerei. Schep de bieslook erdoor. Schep het roerei meteen in de spekbakjes. Serveer met de broodsoldaatjes.

Knapperig spekbakje met roerei en broodsoldaatje is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker


Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Maïssoep met bacon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept