Klassieke aardappelgratin met gruyère

4
70 min-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Snijd of schaaf de aardappelen in plakjes van 1-2 mm. Wrijf de ovenschaal goed in met de snijvlakken van de knoflook en vet in met de boter.
  • 2 Verdeel de aardappelschijfjes in cirkels en dakpansgewijs over de ovenschaal. Bestrooi elke laag met kaas, nootmuskaat, peper en eventueel zout. Eindig met een laag aardappelschijfjes.
  • 3 Meng de melk met de slagroom en schenk over de aardappelen. Druk de aardappelen licht aan zodat ze net zijn bedekt. (Strooi er geen kaas meer over!)
  • 4 Bak de aardappelgratin in de voorverwarmde oven in 50-55 min. goudbruin en gaar; tot de punt van een scherp mes makkelijk door de aardappelplakjes glijdt. Laat de gratin uit de oven 5 min. rusten.

Klassieke aardappelgratin met gruyère is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker


Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke vulling (voor kip)
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke boerenkoolstamppot
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept