Omelette Sibérienne met noten-karamelijs

4
895 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Let op: dit recept en de genoemde ingrediënten zijn voor 8 personen (in plaats van 4 personen).
  • 2 Kook het gesloten blikje melk 2 uur in een pan met ruim kokend water tot een karamelpasta. Controleer regelmatig of de pan nog voldoende water heeft en keer het blik af en toe. Laat het blik karamel helemaal afkoelen, open het dan en doe de karamel in een spuitzak met gladde mond.
  • 3 Verwarm de oven voor tot 150 ?C. Bekleed de kom strak met vershoudfolie; laat royaal over de rand hangen. Bekleed vervolgens de kom met plakken cake; houd voldoende plakken apart voor de bovenkant.
  • 4 Strooi de noten op de bakplaat en rooster ze in de voorverwarmde oven 10 min. Zet de oven uit en houd de noten in de oven warm. Kook in een steelpan (bij voorkeur met dikke bodem) 100 g suiker met het water tot een goudbruine karamel. Roer niet maar schud de pan heen en weer zodat de karamel egaal bruin wordt. Schep de noten door de karamel en stort op een snijplank bekleed met bakpapier. Laat de notenkaramel afkoelen en hak fijn.
  • 5 Haal het ijs uit de diepvries en laat iets zachter worden. Maak in de kom bekleed met cake achtereenvolgens lagen van het ijs, de karamel (uit de spuitzak) en de notenkaramel. Ga zo door tot de rand van de kom. Dek af met de apart gehouden plakjes cake en vouw met de overhangende vershoudfolie dicht. Zet de ijstaart minimaal 12 uur (liever 1-2 dagen) in de diepvries.
  • 6 Doe de eiwitten in een schone en hittebestendige kom op een pan heet water (= au bain-marie); laat de kom het water niet raken. Klop het eiwit in 5 min. tot stevige pieken; voeg intussen de resterende 200 g suiker in 3-4 porties toe. Neem de kom van de pan en klop het eiwit verder koud en stevig. Schep het eiwitschuim in een schone spuitzak met kartelmond.
  • 7 Neem de ijstaart uit de diepvries. Vouw de vershoudfolie open en keer de ijstaart op de ovenvaste schaal. Verwijder de kom en de vershoudfolie. Spuit het eiwitschuim rondom de ijstaart; zorg dat de hele taart is bedekt.
  • 8 Brand met de crème-brûléebrander het eiwitschuim rondom mooi goudbruin. Snijd de ijstaart aan tafel met een vochtig scherp mes in mooie punten.

Omelette Sibérienne met noten-karamelijs is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Warme marshmallows met karamelijs en pecannoten
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Karamelijs met espresso
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pecan-karamelijs met chocoladesaus
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gegrilde banaan met karamelijs
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Omelette soufflé
10 min
Bekijk recept
Omelette Vesuvienne
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Friars Omelette
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Omelette Van De Po
0-10 min -
Bekijk recept