Zalm met winterpeen, pastinaak en dillesaus

4
42 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de stelen en het blad van de dille fijn; houd steel en blad gescheiden. Smelt in een (saus-) pan de boter. Fruit de sjalot 1 min. Voeg de wijn, dillesteeltjes, visfond en slagroom toe. Breng aan de kook en laat 10-15 min. inkoken tot 200 ml. Houd de saus op laag vuur warm.
  • 2 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de wortel en pastinaak 1 min. Voeg de knoflook toe en bak de groenten in 2-3 min. beetgaar.
  • 3 Leg de zalm op de huid op de bakplaat. Bestrijk de vis met de laatste el olijfolie. Verdeel er de wortel en pastinaak over en bestrooi met peper naar smaak.
  • 4 Bak de zalm met de groenten in de voorverwarmde oven in 10-12 min. gaar. Dek de bakplaat na 8 min. af met aluminiumfolie.
  • 5 Voeg het dilleblad toe aan de saus en mix het geheel met de staafmixer schuimig. Verdeel de zalmfilets en de groenten over 4 borden en schep de dillesaus over de vis. Garneer de zalm en groenten eventueel met wat extra dille of kiemgroente.

Zalm met winterpeen, pastinaak en dillesaus is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Haring in dillesaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatenfrittata uit de oven met salade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vislasagne met kabeljauw, gerookte zalm en spinazie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde schol met dillesaus
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept