Okonomiyaki met paddenstoelen

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de koude misobouillon, eieren en een mespunt zout toe en meng met een garde tot een glad beslag. Snijd de salade-ui in ringen en meng het wit door het beslag, samen met de gebakken uitjes en witte kool.
  • 2 Doe de ketchup, ketjap, bruine suiker en de mirin in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. koken op laag vuur en zet dan het vuur uit. Snijd ondertussen de paddenstoelen in reepjes. Verhit 2 el olie en bak ze in 8 min. gaar op hoog vuur. Breng op smaak met de sojasaus.
  • 3 Verhit 2 koekenpannen met in elke pan een eetlepel arachideolie. Doe in elke pan ¼ deel van het beslag en druk een beetje plat met een spatel. Bak de pannenkoeken in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie en bak zo nog 2 pannenkoeken.
  • 4 Leg de okonomiyaki op de borden en verdeel er de ingelegde gember, het groen van de salade-ui en de gebakken paddenstoelen over. Besprenkel eerst met de ketchupsaus en daarna met de Japanse mayonaise. Hak de wasabibollen fijn en strooi over de pannenkoeken.

Okonomiyaki met paddenstoelen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Okonomiyaki met garnalen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Okonomiyaki met ossenhaas
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ninja-pannenkoeken (okonomiyaki)
Lunchgerecht
Bekijk recept
Okonomiyaki
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept