Winterminestrone met crostini

6
55 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit een grote, diepe pan op middelhoog vuur. Giet een scheut olijfolie in de pan en voeg de prei, bleekselderij, ui, fijngesneden knoflook en laurier toe. Doe de deksel erop en bak 10 min., of tot de groenten zacht zijn. Schep af en toe om. Voeg de tomaten en bonen toe, breng aan de kook, draai dan het vuur omlaag en laat 5 min. zonder deksel koken. Giet de bouillon erbij en breng opnieuw aan de kook.
  • 2 Doe de pasta in een boterhamzakje en sla met een deegroller in kleine stukjes. Doe de stukjes in de pan samen met de kool, doe de deksel op de pan en kook nog 15 min., of tot de pasta gaar is.
  • 3 Verwarm een grillpan op hoog vuur tot de pan gloeiend heet is. Rooster de sneetjes ciabatta in de grillpan tot ze aan beide kanten mooie strepen hebben. Wrijf de sneetjes in met de gesneden kanten van de gehalveerde teen knoflook en druppel er wat extra vierge olijfolie over.
  • 4 Snijd de steeltjes van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de pepers fijn. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep de soep in kommen. Bestrooi met de fijngesneden rode peper en serveer met een warme crostini. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Winterminestrone met crostini is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Bleekselderij-kaassoep met walnotencrostini
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Crostini met geroosterde paprika
15 min Snack
Bekijk recept
Crostini met paprika en mozzarella
15 min Snack
Bekijk recept

Winterminestrone met bruine bonen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Winterminestrone met soepstengels
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Winterminestrone met pastaschelpjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Winterminestrone
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept