Beef Wellington

8
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de ossenhaas droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  • 2 Snijd de champignons zeer fijn. Snijd de bieslook en de blaadjes van de peterselie fijn. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons op middelhoog vuur tot het vocht is verdampt. Meng de bieslook en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt op een bord afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 3 Leg de plakken ham in 3 rijen naast elkaar, elkaar iets overlappend, op een stuk vershoudfolie van 30 x 40 cm. Verdeel het champignonmengsel gelijkmatig over de ham en leg de ossenhaas erop. Rol met behulp van de vershoudfolie de ham strak om de ossenhaas.
  • 4 Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Neem de ossenhaas uit de folie en leg midden op het deeg. Vouw het deeg dicht tot een pakket. Het deeg mag op de randen 1 cm overlappen. Snijd het overtollige deeg eraf en druk de randen goed aan. Draai het vlees voorzichtig om zodat de naad niet meer zichtbaar is. Steek of snijd figuurtjes uit de restjes deeg en druk ze op het deeg.
  • 5 Splits het ei en klop de eidooier los. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg ermee. Steek de thermometer in het midden van het vlees. Zet het ca. 35 min. in het midden van de oven, of tot de thermometer 50 °C aangeeft. Neem het vlees uit de oven en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd het vlees aan tafel in dikke plakken.

Beef Wellington is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse salade met vegetarische wellington
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wellington van rundergehakt
1u25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakt Wellington
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm Wellington
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Thai beef salad
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Macaroni met corned beef
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Beef stroganoff
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelomelet met corned beef
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept