Gegrilde zeebaars met limoen

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Bestrijk ze met 3 el olie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ca. 10 min. in het midden van de oven gaar.
  • 2 Pers 2 limoenen uit en halveer de andere
  • 2 Snijd de peper in reepjes. Verhit de boter in een steelpan. Bak de rode peper en de bosui 2 min. Voeg het limoensap toe.
  • 3 Verhit de grillpan. Dep de zeebaars droog en bestrijk met de rest van de olie. Bestrooi met peper en zout en gril de vis in 6 min. gaar. Keer de laatste minuut. Gril de limoenhelften in de hoeken van de grillpan mee.
  • 4 Leg de vis op een schaal en schenk de saus erover. Garneer met de courgette en de limoenhelften. Lekker met pandanrijst en groenten voor vis (schaal 400 g, versafdeling).

Gegrilde zeebaars met limoen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept