Ossenstaartsoep met kruidendumplings

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi de ossenstaart met peper en zout. Verhit de olie in een soeppan en bak de ossenstaart in 10 min rondom bruin op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de winterpeen in stukken. Maak 4 inkepingen in de ui en steek de kruidnagels erin. Was de prei en snijd in stukken van 2 cm. Neem de ossenstaart uit de pan en houd apart op een bord.
  • 2 Bak de peen, ui, prei, knoflook, laurier, de helft van de takjes tijm, peper en eventueel zout 10 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de ossenstaart, bouillon, shiraz en madeira toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en doe deksel op de pan. Laat in 4 uur gaar stoven. Roer regelmatig.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180 °C. Ris de blaadjes van de rest van de takjes tijm en snijd de peterselie fijn. Doe de tijm, peterselie, yoghurt, zout en het bakmeel in een kom. Kneed tot een samenhangend deeg. Neem het vlees uit de pan, schenk door een zeef en vang de soep op. Haal het vlees van het bot en doe terug in de pan.
  • 4 Vorm 12 balletjes van het deeg en leg de dumplings voorzichtig op de soep. Zet de pan in de oven en stoof de dumplings in 20 min. gaar. Verdeel de soep en de dumplings over de diepe borden en serveer.

Ossenstaartsoep met kruidendumplings is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Rode-wijnsoep met groenten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige ossenstaartsoep met paddenstoelen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse ossenstaartsoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde ossenstaartsoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept