Goedgevulde oliebollen

25
30 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de krenten en rozijnen af onder koud stromend water. Doe ze in een steelpan met 300 ml water en zet ze op laag vuur. Laat ze 15 min. in warm, maar niet heet, water wellen. Laat uitlekken in een vergiet.
  • 2 Zeef ondertussen de bloem boven een beslagkom en meng met het zout, ei, de gist en melk. Klop met een mixer tot een glad beslag en blijf nog 5 min. kloppen.
  • 3 Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Bestrooi de krenten en rozijnen met 1 el bloem en schud even door elkaar. Hierdoor zakken ze niet naar beneden in het beslag. Meng de krenten, rozijnen, sucade, bigarreaux, appel en gember met een grote lepel door het beslag. Spoel een schone theedoek onder de kraan en wring hem uit. Leg de theedoek op de kom en laat het beslag op een warme, tochtvrije plek minstens 1 uur rijzen.
  • 4 Verhit de frituurpan tot 180 ºC. Doop steeds 2 eetlepels in de hete olie, schep er hoopjes beslag mee en laat die voorzichtig in de olie zakken. Bak niet meer dan 4 oliebollen tegelijk, anders kan de pan overstromen. Keer ze met een schuimspaan zodra een zijde gerezen en goudbruin is. Als je de oliebollen goed bakt, draaien ze bijna vanzelf om. Je gebruikt de schuimspaan om de oliebollen het laatste zetje te geven. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker.

Goedgevulde oliebollen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Zelf oliebollen maken
60 min-
Bekijk recept
Hartige oliebolletjes met spek en oude kaas
110 min-
Bekijk recept
Oliebollen met appel
Bekijk recept

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde maaltijdsalade met kip
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde wraps
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde wrap
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept