Gepekelde rundershortrib met picadillo-rub

4
1uur-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook het water met het zout en de suiker en laat het zout en de suiker oplossen. Zet het vuur uit en voeg de laurier, peper, het water en bier toe. Zet de pekel in de koelkast. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn, snijd fijn en wrijf het vlees ermee in. Leg het vlees in een afsluitbare bak en schenk de pekel erbij, zorg dat het vlees onder staat. Laat afgedekt 24 uur in de koelkast pekelen.
  • 2 Maak de kruidenrub. Snijd de knoflook en de oregano fijn en meng met de chilivlokken, picadillo en peper. Neem het vlees uit de pekel, spoel af en dep droog. Wrijf het vlees rondom in met de rub en laat in 1 uur op kamertemperatuur komen.
  • 3 Steek de barbecue aan. Leg het vlees in een aluminium wegwerp ovenschaal en laat in een gesloten barbecue op laag vuur in 6 uur garen. Giet regelmatig het vet af. Neem de schaal van de barbecue en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 20 min. rusten.
  • 4 Snijd ondertussen de steelaanzet van de jalapeñopeper en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Snijd de koriander grof. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verwarm ondertussen de bonen op laag vuur 10 min. in een pan en verwarm de wraps op laag vuur op de barbecue. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar van het bot. Zet het vlees, de bonen, wraps, peper, koriander, avocado en crème fraîche op tafel en tast toe!

Gepekelde rundershortrib met picadillo-rub is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde varkenshaas met BBQ-rub
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte tofu met naan en muhammara
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsbout gemarineerd met koffie
1 uur-
Bekijk recept
Gebraden rosbief met 'n krokant korstje
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Artisjokkensoep met kappertjes
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Oesters met gepekelde venkel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Varkensmignonette met specerijen
Hoofdgerecht
Bekijk recept