Gegrilde noordzeetong met remouladesaus
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
25 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
6 el zonnebloemolie
2 noordzeetongen*
6 el citroenmayonaise (potje 350 ml)
2 el crème fraÎche (bekertje 125 ml)
1 el Zaanse mosterd (grof gemalen)
4 kleine zure augurken ((potje 340 g), in kleine blokjes)
1/2 bakje platte peterselie ((a 20 g), blaadjes fijngesneden)
2 el kappertjes (potje 100 g)
1 citroen (in 6 partjes)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 125 °C. Bestrijk de grillpan met 1 el olie en zet op het vuur. Bestrijk 1 vis met 2 el olie en bestrooi met peper en zout. Gril 5 min. Keer halverwege. Doe in de ovenschaal. Gril de andere vis op dezelfde manier. De grillpan is nog vet genoeg, dus hoef je niet opnieuw in te vetten. Lijkt de pan te droog, besprenkel dan met nog 1 el olie. Bak de vis in ca. 8 min. in de oven gaar.
Meng ondertussen de citroenmayonaise met de crème fraÎche, mosterd, augurk, peterselie en kappertjes. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een beetje azijn uit het potje augurk. Serveer de vis met de remouladesaus en de partjes citroen.
Gegrilde noordzeetong met remouladesaus is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Tartaar met remouladesaus en groenteroerbak »
Lekkerbekjes met remouladesaus »
Kibbeling met ovenfriet »
Fishburgers, remouladesaus »
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico »
Gegrilde vis met venkel »
Gegrilde aubergine »
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip »