Bananencheesecake met zoute karamelpopcorn

12
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de boter in een steelpan. Verkruimel de speculaas in de keukenmachine of doe in een zak en verkruimel met een deegroller. Doe de kruimels in een kom en roer de gesmolten boter erdoor. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep de kruimels in de vorm en druk aan met een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
  • 2 Week ondertussen de gelatine in koud water. Pureer de bananen in de keukenmachine of met de staafmixer. Doe de mascarpone, crème fraîche, kaneel en vanillesuiker bij de banaan en mix met de keukenmachine of staafmixer tot een glad mengsel. Verhit het water in een steelpan, haal van het vuur en los de gelatine er in op. Meng door het bananenmengsel. Schep de vulling op de koekbodem en strijk glad. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • 3 Haal de taart uit de vorm en leg op een platte schaal. Leg de popcorn er vlak voor serveren in een berg bovenop. Besprenkel met de stroop en bestrooi met de kerstballenmix.

Bananencheesecake met zoute karamelpopcorn is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zoute-karamelpopcorn
20 min
Bekijk recept