Witte chocoladeparfait met amandelkrullen

6
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet een pan als bain marie klaar waar de koperen bol oppast. Doe de eieren, de eidooiers en suiker in de bol. Klop de inhoud even goed door met de handmixer. Zet dan het vuur onder de bain marie laag (!), zet de bol erop en klop de inhoud tot ze dik is (maximaal 70 °C). Zet de bol in een bak met koud water en klop de eimassa tot zij koud is. Smelt met toevoeging van 2 eetlepels melk de geraspte witte chocolade (niet warmer dan 30 °C!!) en voeg haar aan de eimassa toe. Meng er de Grand Marnier en kneepje citroen door. Sla de slagroom stijf (dik-vloeibaar) en spatel deze voorzichtig door de inhoud van de bol. Doe de massa in kleine parfaitbakjes en bewaar deze in de vriezer. Haal de bakjes 10 min. voor consumptie uit de vriezer.
  • 2 Amandelkrullen
  • 3 Meng alle ingredienten met elkaar in een glazen bakje m.b.v. een lepel. Schep kleine bergjes deeg op bakfolie en druk deze met een vork flinterdun. Maak mooie ronde schijven met een doorsnede van ca. 5 cm. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de koekjes tot ze lichtbruin zijn. Maak ze snel los van de bakfolie met een platenmes (plamuurmes). Vouw ze direct in kopjes en laat afkoelen. Doe ze meteen in een goed afsluitende trommel.
  • 4 Karamelsaus
  • 5 Laat suiker en water kleuren tot karamel, zonder te roeren, blus deze met azijn en witte wijn (doe deze eerst bij elkaar in een glas), voeg de room toe en roer glad. Laat afkoelen.
  • 6 Afmaken
  • 7 Dompel de bodem van de bakjes in warm water, snij de randen los en los de inhoud op een bord. Schenk de karamel half om de parfait en leg aan de andere kant de amandelkrullen. Garneer verder met een vossenbes, een walnoot en een blaadje munt of citroenmelisse.

Witte chocoladeparfait met amandelkrullen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladekoffiepotjes
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Abrikozen gevuld met amandelmelk
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Amandelkrullen met limoencrème
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Een Aparte Creme Brulee Met Amaretto En Amandelkrullen
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept