Knapperige Mars koekjes

6
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor 30 koekjes
  • 2 Zowel volwassenen als kinderen zijn hier dol op.
  • 3 Rice krispies ontbijtgranen gemengd met gesmolten Mars repen om zo heerlijke crispy chocolade koekjes te maken. Voor iemand die geen tarwe mag eten is dit een geweldig alternatief voor biscuitjes of cake.
  • 4
  • 1Smelt de chocola in een hittebestendige kom, die op een pan met zacht kokend water staat (au-bain-marie).
  • 5 Laat dit smelten terwijl je de volgende stap uitvoert.
  • 6
  • 2Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur; zodra de boter begint te smelten voeg je de in stukjes gesneden Mars repen toe. Blijf roeren, sommige stukjes van de Mars smelten langzamer.
  • 7
  • 3Voeg de ontbijtgranen toe, bewaar ongeveer een derde om aan het eind toe te voegen. Roer dit goed door zodat alle ontbijtgranen bedekt zijn en voeg dan het laatste beetje ontbijtgranen toe. Verspreid dit mengsel in een kleine ondiepe bakplaat. Bedek met de chocolade en laat staan om af te koelen.
  • 8
  • 4Snijd de koek in vierkanten of langwerpige stukjes.
  • 9 TIP Gebruik roomboter in plaats van margarine, dat geeft het koekje een wat rijkere smaak.

Knapperige Mars koekjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Koekjes in de vorm van kerstbomen
Snack
Bekijk recept
Paaskoekjes
1 min Nagerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Knapperige salade met peterseliedressing
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige rucolasalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept