Tweekleurenmousse

10
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mousse van fondant chocolade:
  • 2 2 eierdooiers romig opkloppen met 30 gr bloemsuiker.
  • 3 De chocolade op een zacht vuurtje smelten in 1 dl melk.
  • 4 De chocolade onder de eierdooiers mixen en laten afkoelen.
  • 5 ¼ liter room kloppen en 2 eiwitten opkloppen.
  • 6 De room onder het chocolademengsel spatelen, vervolgens de eiwitten en 2 uur laten opstijven in de koelkast.
  • 7 Mousse van witte chocolade:
  • 8 Idem, maar onder de gesmolten chocolade geweekte gelatine mengen.
  • 9 Vanillesaus bereiden:1
  • 0 De melk samen met het merg van het vanillestokje aan de kook brengen.1
  • 1 De eierdooiers met de suiker schuimig kloppen en kokende melk onder kloppen.1
  • 2 Het geheel laten binden op het vuur (niet koken).1
  • 3 De afgekoelde saus vermengen met de room.1
  • 4 De vanillesaus over de borden verdelen.1
  • 5 Met behulp van 2 soeplepels de mousses afzonderlijk op het bord schikken.1
  • 6 Garneren met chocoladeschilfers.1
  • 7 Smakelijk.

Tweekleurenmousse is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tweekleurenmousse
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Tweekleurenmousse
80 min Nagerecht
Bekijk recept

Tweekleurenmousse
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Tweekleurenmousse
80 min Nagerecht
Bekijk recept