Crème brulee met witte chocolade en rabarber

4
65 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het vanillestokje open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.
  • 2 Klop de eierdooiers los met een vork.
  • 3 Verwarm de oven op 160 graden.
  • 4 Doe de room, de melk, het vanillestokje en de zaadjes in een steelpannetje en breng aan de kook.
  • 5 Haal van het vuur en laat er al roerend de witte chocolade in smelten.
  • 6 Zet opnieuw op het vuur en laat 8 min. pruttelen, net onder het kookpunt. Verwijder het vanillestokje .
  • 7 Klop ondertussen de eierdooiers en de suiker met de mixer op tot een schuimige massa.
  • 8 Roer de roommengeling met een houten lepel onder de eierdooiers.
  • 9 Verdeel de rabarber over 4 ovenschaaltjes en giet er de mengeling over.1
  • 0 Schik de schaaltjes op een diepe bakplaat en vul de bakplaat met lauw water tot aan het midden van de schaaltjes.1
  • 1 Bedek de schaaltjes met aluminiumfolie en zet 40 a 45 min. in de voorverwarmde oven.1
  • 2 Laat afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.1
  • 3 Bestrooi net voor serveren met de rietsuiker en zet 3 min. onder de ovengrill tot de bovenkant gekarameliseerd is.

Crème brulee met witte chocolade en rabarber is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse wrap
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept