Pavlova met chocolade en frambozen

10
95 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak 60g pure chocolade grof voor de meringue en maak schilfers van 60 g pure chocolade voor de afwerking.
  • 2 Verwarm de oven voor op 140 °C
  • 3 Klop de eiwitten samen met het zout stijf. Voeg de suiker toe en klop nog 10 min. op tot een glanzend geheel.
  • 4 Zeef het cacaopoeder boven de opgeklopte eiwitten en meng voorzichtig onder elkaar (er mogen geen witte strepen meer zijn). Voeg de rodewijnazijn en de grofgehakte chocolade toe.
  • 5 Bedek een bakplaat met bakpapier en teken er een cirkel ( 25 cm diameter) op met een potlood. Verdeel de eiwitmengeling met een eetlepel over de cirkel en zorg dat ze overal even dik is.
  • 6 Zet 1 u.15 min. in de voorverwarmde oven. Zet de ovendeur een beetje open en laat dan de meringue volledig afkoelen.
  • 7 Klop ondertussen de room stijf en meng met de mascarpone , de bloemsuiker en de vanillesuiker.
  • 8 Zet de pavlova op een serveerschaal en verdeel er de mascarponemengeling over. Werk af met de frambozen en de chocoladeschilfers.
  • 9 U kan de frambozen vervangen door ander vers fruit zoals kiwischijfjes en blauwe druiven.

Pavlova met chocolade en frambozen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept

Pavlova
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Sinterklaaspavlova
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Pavlova met rood fruit
20 min - Nagerecht
Bekijk recept