Brownietaart met pepermuntschuim

6
100 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de brownievorm (20 x 20 cm) in en bekleed met bakpapier.
  • 2 Zet een pan met een laagje water op het vuur. Breek de chocolade in stukken en doe in een kom. Doe de boter bij de chocolade in de kom en hang in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade en boter smelten.Laat de chocolade iets afkoelen. Klop ondertussen 4 eieren met 200 g suiker luchtig. Meng het chocolade-botermengsel erdoor.
  • 3 Zeef de bloem met het zout boven het beslag en spatel erdoor. Schep in de brownievorm. Bak de brownie in ca. 25 min. gaar. Neem de brownie uit de vorm en laat op een rooster in ca. 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 4 Doe de pepermunt in het bakje van de staafmixer en maal tot fijn poeder. Ontvet een kom met de citroen. Splits de rest van de eieren en klop de eiwitten met een mixer in de kom stijf. De eidooiers worden niet gebruikt.
  • 5 Breng de rest van de suiker met het water in een steelpan aan de kook. Kook de suikersiroop tot 118 °C (dit meet je met een suiker- of keukenthermometer). Dit duurt ca. 5 min.
  • 6 Schenk de siroop in een dunne straal al kloppend met de mixer bij het eiwitschuim. Klop ca. 5 min. door tot het is afgekoeld tot kamertemperatuur. Spatel de gemalen pepermunt erdoor en verdeel het schuim in pieken over de brownie.

Brownietaart met pepermuntschuim is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Brownietaart met pepermuntschuim
45 min Gebak
Bekijk recept

Brownietaart met mascarpone en rood fruit
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Perziken-brownietaart
2 uur-
Bekijk recept
Brownietaart met pepermuntschuim
45 min Gebak
Bekijk recept
Brownietaart Met Ganache
30-60 min -
Bekijk recept