roemeense appelcake

4
75 min
Bijgerecht
1 sterren op basis van 1 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand Vet een bakblik (22x33cm) of bakvorm licht in en bestuif met wat bloem. Snij de appels in partjes van 2,5 centimeter. Zet weg.
  • 2 In een grote kom eieren en suiker goed vermengen. Roer baksoda, olie, kaneel en vanille-extract erdoor. Roer de bloem erdoor en zorg dat deze volledig wordt opgenomen. Schep de appels en walnoten erdoor.
  • 3 Giet het mengsel in het bakblik en bak 55 minuten in een voorverwarmde oven. De cake is klaar als je er een prikker insteekt en deze er schoon weer uitkomt. Laat de cake enigszins afkoelen. Je kunt de cake warm of op kamertemperatuur serveren.

roemeense appelcake is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ronde appelcake
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcake
15 min Gebak
Bekijk recept
Karamel-appelcake
1 uur-
Bekijk recept
Amandel-appelcake met vanille crème fraîche (glutenvrij)
1 uur-
Bekijk recept

Roemeense gehaktballetjes (Parjoale)
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roemeense zoetigheid
0 min
Bekijk recept
Roemeense Bonenschotel
Langer dan 1 uur - Bijgerecht
Bekijk recept
Roemeense Kippensoep
20-30 min -
Bekijk recept