Frambozen dessertsaus ( coulis) Zó klaar

10
5 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor over het ijs nog snel deze heerlijke saus. Niet alleen lekker warm of koud over vanille, roomijs ijs, maar ook in yoghurt over kwark en vanille vla.
  • 2 Of drizzle wat door beslag voor gebak.
  • 3 Of gebruik deze saus bij het maken van een triffle.
  • 4 Doe de frambozen, water, suiker, citroensap en vanillesuiker in een steelpan en breng op matig vuur aan de kook.
  • 5 Laat een 3-5 tal minuutjes koken. Roer af en toe.
  • 6 Zet een zeef op een schone kom en stort het prutje erin.
  • 7 Nu volgt ff een ietwat tijd rovend karweitje.... roer het prutje door de zeef en schraap af en toe het dikke aan de onderkant van de zeef eraf.
  • 8 Volhouden, totdat er alleen nog maar pitjes over zijn.
  • 9 Roer de verkregen coulis even door en vul er een gesteriliseerd potje mee.1
  • 0 Deze coulis is in de koelkast lang houdbaar!!! Waarschijnlijk is dat niet eens nodig... gewoon te lekker om lang te bewaren.1
  • 1 Eigen recept en foto

Frambozen dessertsaus ( coulis) Zó klaar is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Surinaamse snacks
25 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Gevulde flensjes met vanillekwark
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pizzahapjes
30 min Snack
Bekijk recept

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept