TOFFE PEREN met GORGONZOLA-PICANTE.

4
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 's Middags voorbereiden
  • 2 Gekarameliseerde pijnboompitten
  • 3 Verwarm een drupje olie in een koekenpan met een dikke bodem. Voeg de pijnboompitten toe en rooster op laag vuur in circa 2 minuten goudbruin.
  • 4 Bestrooi met rietsuiker en laat in circa anderhalve minuut karamelliseren. Let op want dit kan snel verbranden.
  • 5 Schep de pijnboompitten om met een hittebestendige spatel en laat ze afkoelen op bakpapier.
  • 6 ’s Avonds afmaken
  • 7 Gorgonzola picante
  • 8 Haal de kaas circa 15 minuten voor het serveren uit de koelkast.
  • 9 Peren1
  • 0 Schil de peren, snijd elke peer in 6 parten en verwijder het klokhuis. Verhit een grillpan, bestrijk de parten peer licht met olijfolie en gril ze in 2 minuten aan beide kanten goudbruin gestreept.1
  • 1 Stroop1
  • 2 Roer intussen de perenstroop lauwwarm in een steelpan.1
  • 3 Opmaak bord1
  • 4 Verdeel drie parten gegrilde peer over elk bord. Verbrokkel de gorgonzola tussen de peren. Lepel de perenstroop over de peren. Strooi de pijnboompitten over het gehele bord.1
  • 5 Tip: je kunt ipv pijnboompitten ook zonnebloempitten gebruiken.

TOFFE PEREN met GORGONZOLA-PICANTE. is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ciabatta salami-kaas-tapenade
5 min
Bekijk recept
Chimichurri Picante
0-10 min -
Bekijk recept
Frijoles (picante Bonen)
0-10 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Visfilet In Picante Botersaus
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Toffe peren
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Toffe poffers
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Toffe DIY: super easy granaatappel-zout
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zalmrolletjes
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept