Krokantje met peren

6
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Peren afgieten en vocht opvangen.
  • 2 Perenvocht inkoken met wijn, citroensap, kaneelstok en vanillesuiker tot er nog enkele lepels overblijven. Laten afkoelen.
  • 3 Peren in blokjes snijden.
  • 4 Speculaas fijnmaken en mengen met gesmolten boter.
  • 5 Mascarpone mengen met de ingkookte (koude) siroop
  • 6 Luikse siroop verwarmen met een beetje water.
  • 7 Op elk bord in een ring het speculaas-botermengsel aandrukken.Daarop blokjes peer plaatsen en mascarponemengsel. Daarop enkele speculaaskruimels strooien . Met de luikse siroop lijntjes maken op het bord.

Krokantje met peren is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

Krokantje van groenten met wasabi
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Krokantje van asperges en scampis
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Chocoladekrokantjes met eendenlever
Snack
Bekijk recept
Gebakken sint-jakobsnoot met crème van aardpeer, truffelsap en waterkersolie
Voorgerecht
Bekijk recept