Samba

4
45 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de melk tot ze lauw is.
  • 2 Verbrokkel de gist erin en een beetje suiker.
  • 3 Maak van de bloem en het snufje zout een berg met in het midden een kuiltje.
  • 4 Kluts de eieren erin en voeg het melk-gistmengsel toe. Kneed het deeg met de suiker en voeg tot slot ook de zachte boter toe.
  • 5 Laat het deeg op een warme plaats rijzen. Week ondertussen de gelatineblaadjes in water.
  • 6 Verwarm de compote, haal de pan van het vuur en doe de uitgeknepen gelatine erbij.
  • 7 Rol het deeg uit in een beboterde en met bloem bestoven bakvorm van circa 28 cm.
  • 8 Schenk de compote erover.
  • 9 Bak het deeg ongeveer 20 minuten op 180°C. 1
  • 0 Klop de room op met de suiker en de vanillesuiker en zet in de koelkast terwijl de taart afkoelt. 1
  • 1 Garneer de taart met de opgeklopte slagroom en bestrooi met witte chocoladeschilfers (geraspt met een dunschiller). 1
  • 2 SMAKELIJK! (echt superlekker)

Samba is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Dave Myers & Si King's kruidige cajunkip met aardappelpartjes en bieslookdip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Seitan Al Samba
30-60 min -
Bekijk recept
romige scampi's
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lekker Makkelijk Pitabroodje
10-20 min -
Bekijk recept

Dave Myers & Si King's kruidige cajunkip met aardappelpartjes en bieslookdip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Seitan Al Samba
30-60 min -
Bekijk recept
romige scampi's
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lekker Makkelijk Pitabroodje
10-20 min -
Bekijk recept