Banoffee pie

8
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 op hoog vuur 4 eetlepels licht bruine basterdsuiker in anti aanbakpan en schud de suiker even totdat hij verdeeld is over de bodem
  • 2 in de blender 2 bananen een scheut melk 100 ml - mixen tot het glad is
  • 3 kant en klare taartvorm (vlaaibodem)
  • 4 als suiker caramelliseert dan het melkbananenmengsel erbij schudden tot alles door elkaar zit
  • 5 daarna blijven roeren zo egaal mogelijk - dan mengsel op de taartbodem (oppassen het is erg heet) - verdelen
  • 6 (schoonmaken van de pan als volgt: water in de pan en laten sudderen op het vuur incl lepel)
  • 7 taartbodem met mengsel 10 min laten afkoelen
  • 8 neem 2-3 bananen en haal de schil eraf - schuin in plakken snijden
  • 9 verdeel ze slordig over de taart - de hele bodem moet bedekt zijn1
  • 0 slagroom in een kommetje 300 ml - er mag iets suiker bij1
  • 1 slagroom kloppen tot het net niet helemaal stijf is1
  • 2 1 el koffiesiroop marmeren door de slagroom - op de taart lepelen in het midden en verdelen1
  • 3 vanillepasta 1 koffielepel verdelen over de taart1
  • 4 nu met een groot mes van een reep pure chocolade schilfers schaven en verdelen over de taart

Banoffee pie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chicken pie - pastei met kip en champignons
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegtaart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeegpie met kip, champignons en dragon
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Double trouble pie cake
2 uur-
Bekijk recept

Banoffee
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Banaanijs met advocaat
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Banoffee pie
120 min Nagerecht
Bekijk recept
Banoffee pie (2)
25 min Nagerecht
Bekijk recept