Champagnemousse met granaatappel

4
80 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • 2 Splits de eieren en zet het eiwit in de koelkast.
  • 3 Klop de dooiers met de suiker wit 'en ruban'.
  • 4 Roer beetje bij de beetje de champagne door de eidooiercrème.
  • 5 Druk de gelatineblaadjes goed uit en smelt ze in een steelpannetje op een heel laag vuur, eens gesmolten neem dan het pannetje meteen van het vuur.
  • 6 Roer 2 tot 4 el champagnecrème door de gelatine, meng er vervolgens de rest onder.
  • 7 Zet dit mengsel koud weg tot het gaat geleren (ongeveer 20 à 30 min.).
  • 8 Klop het eiwit en ook de slagroom stijf.
  • 9 Spatel voorzichtig de slagroom door de champagnecrème en daarna het eiwit.1
  • 0 Zet de mousse afgedekt in de koelkast, minstens 30 minuten.1
  • 1 Halveer de granaatappel en klop met een lepel enkele keren op de schil zodat de pitjes loskomen en eruit vallen.1
  • 2 Maak met 2 eetlepels quenelles van de champagnemousse en leg deze op 4 dessertschaaltjes, zet de schaaltjes ongeveer 2 uur in de koelkast.1
  • 3 Strooi net voor het serveren de granaatappelpitjes over de mousse.

Champagnemousse met granaatappel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Sformatino di carote con sogliola (worteltaartje met scholfilet)
45 min-
Bekijk recept
Biogarde met sinaasappel en kaneel
5 min
Bekijk recept
Salade met rode biet geitenkaas
25 min - 4 personen - Voorgerecht
Bekijk recept

Champagnemousse
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Een rijke champagnemousse
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Champagnemousse
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept