Crumble van merengue

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop de eiwitten op met 30 gr suiker. Voeg daarna al kloppend, beetje bij beetje, de overige 120 gr suiker toe.
  • 2 Spuit enkele gesloten circels op een bakplaat met bakpapier.
  • 3 Bak de merengues gedurende een kwartier in een voorverwarmde oven op 150°C.
  • 4 Draai de bakplaat en bak nogmaals verder gedurende een kwartier
  • 5 Laat afkoelen en verkruimel de merengues
  • 6 Schraap de vanillestok leeg en meng met de mascarpone. Breng op smaak met enkel eetlepels suiker.
  • 7 Vul een glaasje met de cruble, daar bovenop de mascarpone en tenslotte de fijngesneden aarbeien. Werk af met enkele blaadjes munt.
  • 8 De glaasjes vul je best op vlak voor het opdienen. Zo blijft de merengue lekker krokant.

Crumble van merengue is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Citroen merengue
Bekijk recept
Choc-meringue
2u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Schuim ijstaart
20 min + 5 uur in de vriezer - Nagerecht
Bekijk recept
Pistache merengue, yoghurt en vijgentruffel
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Appelcrumble
20 min Gebak
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cranberry crumble
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept