Zoek
Tiramisù
8
30 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 eieren
100 gr witte basterdsuiker
250 gr mascarpone
1 scheutje Amaretto
1 kop loeisterke koffie
2 pak lange vingers
cacaopoeder
Bereiding
1
Eieren scheiden. (NB: er mag helemaal geen eigeel in het eiwit zitten!)
2
Snufje zout aan eiwitten toevoegen en met mixer stijf kloppen. Check: als je de kom op zijn kop houdt, mag het eiwit er niet uit vallen.
3
Eigeel met mascarpone goed mengen tot een egale substantie.
4
Basterdsuiker er goed doorheen mengen.
5
Stijfgeklopte eiwitten luchtig door eigeelmengsel spatelen.
6
Koffie in plat soepbord schenken en scheutje amaretto (hoeveelheid naar smaak) toevoegen.
7
Lange vingers ca. 1 seconde erin dopen en de bodem van een platte schaal ermee bedekken.
8
Helft van het mascarpone-eiermengsel erover schenken en gelijkmatig verdelen.
9
Stap 6 en 7 herhalen.1
0
Cacaopoeder erover strooien en een nacht in de koelkast zetten.
Tiramisù is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Tiramisù Originale
20-30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Zuchotto Tiramisu Met Straciatellaroom
10-20 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Zuchotto Tiramisu Met Straciatellaroom
10-20 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramis?
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
Bekijk recept