Gekarameliseerd witloof met siroop van koffie

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het witloof in de helft en verwijder het bitterste onderste. Stoof in boter en bestrooi gul met griessuiker. Roer regelmatig om en laat op niet te hoog vuur zacht en gelijkmatig karameliseren. Het witloof zal er wat gaan uitzien als bruingestoofde rabarber. Laat ondertussen de koffie met de balsamicoazijn inkoken tot een dikke siroop. Serveer het witloof samen met de siroop en ijs.

Gekarameliseerd witloof met siroop van koffie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Café frappé
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Koffie-crème brûlée met kardemom
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Spuitchocolade
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine tortilla’s met peren en chocoladesaus
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersenclafoutis
35 min Voorgerecht
Bekijk recept