Smullen uit eigen inmaak 6 Atjar Tjampoer van

6
25 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schrik niet van de volle ingrediënten lijst. Je kunt voor dit tafelzuur alle groente gebruiken, die je wilt opwerken. denk aan bloemkoolroosjes, peultjes of sperzieboontjes. Kortom alle groente die je lekker vindt. Minder verschillende groente kan ook. Maak gewoon jouw favo combi.
  • 2 Verwarm de olie en fruit de knoflook zonder kleuren. Voeg eerst de harde groente soorten samen met de azijn, de kurkurma met laurier en zout toe aan de pan bij de knoflook. Voeg na een minuut of 4 de andere groente toe en laat een 10 tal minuten zachtjes pruttelen. Proef, of de groente voor jou de juiste gaarheid heeft. De atjar moet een bite hebben. Voeg dan in gedeeltes de suiker toe en proef totdat het juiste "zoet-zuurtje" voor jou bereikt is. Te zoet? Voeg wat azijn toe . Nog te zuur ?Voeg nog wat suiker toe.
  • 3 Laat de atjar uitlekken in een zeef en vang het kookvocht op.
  • 4 Vul een gesteriliseerde pot met de atjar en schenk er het vocht over. Draai de deksel erop. Lang houdbaar. Heerlijk door een salade, op je boterham bij de lunch, maar vooral bij nasi of bami.
  • 5 Zet schone pot en deksel een 20 minuten in een oven van 150 graden. laat ze daar staan tot gebruik. Perfect gesteriliseerde potten zonder moeite. Atjar betekent tafelzuur en Tjampoer staat voor groente.

Smullen uit eigen inmaak 6 Atjar Tjampoer van is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
IJsje van kiwi met munt
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept

Club Sandwich ’Made in USA’
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Sandwiches van de koe
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Boerenbrood
Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met makreel en rode biet 
Bekijk recept