Broccolitimbaaltjes met garnalenpasta

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de bieslook fijn en de dille grof.
  • 2 Verhit de vloeibare margarine en roerbak hierin de broccoliroosjes 2 à 3 minuten. Schenk de bouillon erbij en laat de groente 5 minuten zonder deksel stoven. Neem de pan van het vuur en laat de broccoli in het vocht afkoelen.
  • 3 Pureer met een keukenmachine of staafmixer de broccoli met het kookvocht. Voeg een voor een de eieren en daarna de room toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en mix het tot een gladde massa.
  • 4 Vet de vormpjes in en vul ze met de puree. Zet ze in een braadslede of grote ovenschaal en schenk er een laagje heet water omheen. Plaats de schaal voorzichtig in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de broccolimousse gedurende ongeveer 30 minuten gaar en stevig worden.
  • 5 Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en doe deze terug in de pan. Schenk er de olijfolie bij en meng hem met de garnalen, de bieslook en de dille. Breng de pasta op smaak met wat versgemalen peper en eventueel wat zout en laat hem heel even doorwarmen.
  • 6 Neem de vormpjes uit de oven en laat ze enkele minuten uitdampen. Keer ze boven de borden. Schep de pasta ernaast en serveer.

Broccolitimbaaltjes met garnalenpasta is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hete kipschotel
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijstnoedels met garnalen en vlees
10 min, voorbereiden 20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen met gemberconfit
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Pittige vruchtensalade
15 min, voorbereiden 10 min, wachten 15 min - Bijgerecht
Bekijk recept