Witlof met pestoroom

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de witlof schoon en snijd de stronkjes in repen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze op keukenpapier afkoelen. Halveer de kerstomaatjes en knip de bieslook grof.
  • 2 Verhit een kneepje vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes krokant. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • 3 Verhit nu ook de rest van de vloeibare margarine in de pan en roerbak hierin de witlof ongeveer 4 minuten.
  • 4 Meng de light room en de pesto in een kommetje en schenk dit over de witlofreepjes. Schep er ook de tomaatjes doorheen.
  • 5 Laat de groente 2 minuten zachtjes pruttelen. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de pijnboompitten en de bieslook.

Witlof met pestoroom is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Geroosterde skrei met pestoroom
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde aardappel met zuurkool en pestoroom
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forellen gevuld met pestoroom
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met pestoroom
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept