Aspergecarpaccio met kruidenvinaigrette

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Eens ‘n keer wat anders dan een rundercarpaccio: eentje van witte asperges! Een heerlijk fris voorgerecht voor 4 personen.
  • 2 Tip: Wil je dit gerecht vegetarisch maken? Vervang dan de Hollandse garnalen door partjes gekookte kwarteleitjes of blokjes belegen of oude boerenkaas.
  • 3 Snijd met een asperge- of dunschiller vanaf het uiteinde naar de kop dunne linten van de rauwe asperges.
  • 4 Doe het citroensap, de mosterd, de poedersuiker, de olijfolie en de kruiden in de jampot. Sluit en schud tot een gladde dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 5 Meng de dressing door de aspergelinten en marineer 1 uur in de koelkast.
  • 6 Leg de aspergelinten plat, als carpaccio, op 4 borden. Strooi er de garnalen over. Sprenkel nog een beetje marinade over de aspergecarpaccio.
  • 7 BRON: Nederlands Aspergecentrum

Aspergecarpaccio met kruidenvinaigrette is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Jonge prei en venkel met kruidenvinaigrette
Bijgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde Kreeft Met Eiersalade En Kruidenvinaigrette.
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gekookte babykreeft met groentetartaar-
260 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsalade met mortadella
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

aspergecarpaccio
0 min
Bekijk recept
Aspergecarpaccio
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Penne met carpaccio van asperge en Spaanse ham
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept