Rabarber-gembercompote met slagroom

6
12 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De rabarberplant schiet weer in de lucht. Tijd voor deze heerlijke compote als toetje of bijgerecht.
  • 2 Doe de rabarber in een grote pan en voeg de gember samen met de suiker en een goede scheut water toe. Breng aan de kook en laat op zacht vuur in ongeveer 12 minuten gaarkoken.
  • 3 Haal de plakjes gember uit de pan en laat de compote afkoelen.
  • 4 Klop de slagroom en serveer deze samen met de rabarbercompote. Strooi de munt over het gerecht.
  • 5 Tip: zorg voor mooi uitziende- en buigzame rabarberstengels. Deze moeten vooral niet stug zijn. Haal alleen als het echt nodig is draden van de stengels bij het schoonmaken. Je verliest anders de mooie rood-roze kleur.
  • 6 BRON: Madebyellen.com

Rabarber-gembercompote met slagroom is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetruffeltaart
45 min
Bekijk recept
Cranachan - Slagroom met havervlokken en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept