Tomatengazpacho met avocadocrème

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Om de tomaten te ontvellen, dompel deze gedurende 15 seconden in kokend water en trek vervolgens het vel eraf. Snijd de tomaten in kleine stukjes en doe ze in een zeef boven een slakom. Op die manier kunt u het sap bewaren en de pitjes weggooien. Ontvel de paprika en snijd deze in kleine stukjes. Rasp de schil van een halve citroen. Pers de citroen uit en bewaar het sap. Pers de knoflook en hak de sjalotten fijn.
  • 2 Bak de tomaten zachtjes aan in een koekenpan met de knoflook en een beetje olijfolie. Voeg peper en zout toe. Wanneer de tomaten gaar zijn, voeg dan 300 ml water toe. Los de Maïzena® Plus op in een beetje koud water en giet dit mengsel in de pan. Laat gedurende 1 minuut zachtjes inkoken.
  • 3 Haal de pan van het vuur en voeg de rauwe paprika en de citroenrasp toe. Meng alles met de mixer tot een homogene soep. Voeg, nadat de soep helemaal is afgekoeld, het citroensap toe. Bewaar 5 uur in de koelkast.
  • 4 Pers de limoen uit en bewaar het sap. Haal het vruchtvlees uit de avocado's en mix dit met 2 eetlepels olijfolie, het gehakte sjalotje en het limoensap. Wanneer het een dikke en smeuïge crème is geworden, voegt u het hete pepertje toe.
  • 5 Verdeel over glazen of kommetjes, voeg een schepje avocadocrème toe en bestrooi met wat fijngeknipte bieslook.

Tomatengazpacho met avocadocrème is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Tomatengazpacho met mozzarellabolletjes en gearomatiseerde basilicumolie
Bekijk recept
Carpaccio van heilbot met tomatengazpacho
20 - 30 min -
Bekijk recept
Lauwe gazpacho van tomaat met kerrie en scampi
45 min Voorgerecht
Bekijk recept