Griekse groentenschotel met feta

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Net als zovele Belgen, heeft het gezin besloten een dagje af te zien van de consumptie van vlees en vis, niet omdat we vegetariërs gaan worden, maar alle beetjes helpen voor het leefmilieu en de gezondheid. Vleesvervangers zijn echter minder favoriet, dus een gezonde maar uiterst lekkere groentenschotel wordt hier dan ook al veel beter gesmaakt.
  • 2 Was alle groenten en schil de aardappalen. Snij ook die laatste in stukjes en laat ze even, samen met de boontjes, een 5-tal minuutjes koken. Doe daarna de groenten in een grote ovenschaal en doe hierbij ook de stukken courgette, aubergine en de okra's. Stoof de uitjes met de look even aan en giet ook dit bij de groentjes.
  • 3 Overgiet alles met een hele flinke scheut olijfolie en kruid met peper, zout, oregano, bonenkruid en wat rozemarijn. Dank komt mijn favoriet deel: steek je handen in de schotel en meng alles lekker goed door elkaar. Voeg wat water toe en steek alles daarna 1 uurtje in een voorverwarmde oven op 180° stand hetelucht.
  • 4 Haal de overschotel eruit, verkruimel de feta en rasp er de parmeggiano over, voeg nog wat oregano toe en olijfolie en strooi er de gratin kruiden bovenop. Laat nog 15 minuutjes kleuren onder de gril en smakelijk!!

Griekse groentenschotel met feta is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde-paprikasalade met feta en munt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept