Feestelijke gratin met Franse kaas

4
50 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • 2 Bak de uien glazig in het grootste deel van de boter. De rest van de boter is voor het invetten van de ovenschaal.
  • 3 Leg dan afwisselend een laagje aardappelplakjes en laagje uiringen in de schaal en kruid elke laag met pezo en wat nootmuskaat. werk zo alles in laagjes op.
  • 4 Klop het ei los met de melk en de room. en giet dit geheel over de ui en aardappelschijfjes.
  • 5 Dek de schaal af en plaats de schaal in het midden van de voorverwarmde oven voor ca 35 minuten .
  • 6 Snij alvast de camembert in plakken .
  • 7 Neem na 35 minuten de schaal uit de oven en verdeel de plakjes camembert erover.
  • 8 Plaats de schotel weer in de oven voor ca 10 à 15 minuten totdat de camembert begint te kleuren.
  • 9 Serveer de gratin met een frisse gemengde salade of ... naar wens met een lekker stukje vlees of vis.

Feestelijke gratin met Franse kaas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Eenpersoons waldorfsalade met kip
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Amuselepel met warmgerookte zalm
10 min-
Bekijk recept
Feestelijke worteltjes met sinaasappel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Feestelijke kersttaart
60 min -
Bekijk recept