Paprika met ansjovis uit de oven

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 graden.Snij de paprika`s in 3 stukken (er moeten een soort bootjes ontstaan, zie foto).
  • 2 Verwijder de pitjes en de zaadlijsten.Pel de teentjes knoflook en snij deze in hele dunne plakjes.Maak de tomaten schoon en snij deze in plakjes.Leg de stukken paprika naast elkaar in een ovenvaste schaal.Verdeel de knoflook over de paprika`s.
  • 3 Leg in elk stuk paprika 2 plakken tomaat.Verdeel hierover de ansjovis uit het blikje.
  • 4 Giet er wat van de olie overheen.
  • 5 Leg hierop een klontje boter.Bedruppel de paprika`s nog met wat olijfolie.Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.Bestrooi ze voor het serveren met gehakte peterselie.ServeertipsWarm. lauwwarm of koud lekker als borrelhapje, bij de lunch, bij de bbq of als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd.Lekker met stokbrood of ciabatta.
  • 6 Eventueel besprenkeld met balsamico crème.

Paprika met ansjovis uit de oven is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept