Gevulde tomaten met gehakt

2
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 WERKWIJZE TOMATEN EN TOMATENSAUS
  • 2 Neem 5 tomaten om te ledigen en bewaar 3 tomaten voor de tomatensaus.
  • 3 Snijdt de top van de 5 tomaten en bewaar deze om later te hergebruiken als dekseltje.Breng het vulsel van de geledigde tomaten aan de koken, samen met de andere 3 versneden tomaten, 3 fijn gesneden sjalotten, 1 bladje laurier, 1 el tijm, 1 kippebouillonblokje, 1 versneden takje selder, een snuifje peper & zout en 1 snuifje nootmuskaat. Laat dit mengsel 25 minuten zachtjes sudderen en haal dit nadien door een zeef.Laat in tussentijd een kubusje solo margarine van 2*2 cm smelten en bereidt een witte roux voor door met 1 of 2 soeplepels maizena express voor witte sauzen en 1 kop melk aan de kook te brengen. Kruid dit even bij met peper, zout en nootmuskaat.
  • 4 Voeg aan de witte roux het gezeefde tomatenmengsel toe, samen met 1 snuifje suiker, 1 soeplepel grenadine, 3 à 4 soeplepels madeira en breng indien nodig nog wat extra op smaak met peper en zout.BEREIDINGSWIJZE VLEES
  • 5 Maak opnieuw een witte roux, zoals voor de basis van de tomatensaus, door een kubusje boter van 2*2 cm aan de kook te brengen samen met 1 soeplepel maïzena en 1 kop melk + peper, zout en nootmuskaat. Laat dit mengsel 1 à 2 minuten pruttelen en roer vervolgens beetje bij beetje het runds- en varkengehakt onder de roux. Blijf roeren tot alles mooi is opgenomen en laat dit nog even staan op een klein vuurtje onder aanhoudend roeren.Vul de tomaten vervolgens met het bereide vlees en dek af met de tomatendekseltjes.
  • 6 Leg bovenop elk tomatendekseltjes een klein stukje boter en zet alles in een voorverwarmde oven in een vuurvaste schotel gedurende ongeveer 25 minuten.
  • 7 Zet aan het einde nog gedurende een drietal minuutjes de grill aan.Overgiet voor het opdienen met de tomatensaus en presenteer samen met puree of frietjes.Smakelijk !

Gevulde tomaten met gehakt is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept