Ovenschotel met eekhoorntjesbrood en aardappel

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en kook ze gaar in kokend, gezouten water. Laat de aardappelen afkoelen en snijd ze in plakjes van 0,5cm dik. Bak de aardappelschijfjes goudbruin in wat olijfolie.
  • 2 Maak het eekhoorntjesbrood schoon en snijd in dikke plakken.
  • 3 Snijd de ui in fijne ringen.
  • 4 Stoof de uien glazig in wat olijfolie op een laag vuurtje.
  • 5 Voeg het eekhoorntjesbrood toe, zet nu het vuur hoger en bak het eekhoorntjesbrood goed aan. Voeg de fijngesnipperde knoflook toe wanneer alles lichtjes begint te kleuren en bak het even mee op. Kruid met peper en zout.
  • 6 Meng de aardappelen en het eekhoorntjesbrood en doe alles in een ingeboterde ovenschotel.
  • 7 Klop de eieren los met een scheutje room, peper en zout.
  • 8 Overgiet de aardappelen en het eekhoorntjesbrood met de eiermengeling en bestrooi met de geraspte kaas.
  • 9 Zet de ovenschotel een tiental minuten in een voorverwarmde oven van 200°C en bestrooi met fijngesnipperde platte peterselie en de geraspte truffel.

Ovenschotel met eekhoorntjesbrood en aardappel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept