Groentecouscous met kikkererwten en harissa

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olijfolie in een grote pan en bak ui en knoflook op laag vuur zacht in 5 min. Voeg het paprikapoeder toe en roerbak nog 1 min. mee. Roer er tomaten, bouillon, aubergines, courgettes, worteltjes en paprika's door een kruid met currypoeder en harissa. Breng het geheel aan de kook en laat het afgedekt 20 min. koken op laag vuur.
  • 2 Week de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Voeg kikkererwten toen aan de groente en kook ze 5 min. mee. Zet een vergiet op de pan met groenten, roer met een vork de couscous los en verdeel hem over het vergiet. Dek het geheel af en laat nog 5 min. koken tot de couscous heet is.
  • 4 Schep de couscous over in een grote schaal. Schep met een schuimspaan de groenten erbij.

Groentecouscous met kikkererwten en harissa is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kikkererwten op z’n Marokkaans
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groentecouscous
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met Thaise groenten en curryburger
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met zeven groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenteburger met couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept