Gegratineerd witlof met eekhoorntjesbrood

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de witlofstronken doormidden en neem de bittere kern eruit. Snij ze vervolgens in dunne reepjes en zweet kort aan in de Solo zonder te kleuren.
  • 2 Snij het eekhoorntjesbrood ook in dunne reepjes en voeg het toe aan het witlof en laat het 2 minuutjes meesudderen.
  • 3 Voeg de room toe en laat nog eens 2 minuten inkoken.
  • 4 Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 5 Voeg op het laatste moment de gehakte peterselie toe.
  • 6 Verdeel het witlofmengsel in 4 gratineerschaaltjes en bedek ze met de geraspte gruyèrekaas.
  • 7 Zet ze in een voorverwarmde oven van 180 °C net zolang totdat de kaas mooi lichtbruin gegratineerd is.

Gegratineerd witlof met eekhoorntjesbrood is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Eekhoorntjesbrood
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Bordje van rauwe ham, vijgen en gesnipperd witlof
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tournedos met paddenstoelensaus
Bekijk recept

Tomatensoep met gegratineerd groentestokbrood
23 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerd bloemkooltje met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof uit de oven
30 min-
Bekijk recept
Gegratineerd witloof
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept