Witloof flan met garnalensaus

4
55 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Stoof hetwitloof gedurende 10 minuten in een steelpan met wat water peper en zout en muskaatnoot . Laat uitlekken en zet apart . Verwarm de oven voor op 150 graden . Vet vier schaaltjes in met boter . Pureer het witloof in de keukenmachine met meng er de eieren , maiszetmeel , peper , zout en de room . Giet de bereiding in de schaaltjes . Gaar zeau bain Marie in de oven .
  • 2 Voor de saus . Fruit de sjalot en de wortel in hete boter . Voeg de wijn en de Visbouillon toe . Laat alles tot in de helft inkoken . Voeg de garnalen en de room toe . Gaar verder gedurende 5 minuten op middelhoog vuur .
  • 3 Pureer de saus in dekeuken machine en zeef de saus . Lepel wat saus op de borden . Keer de flans op de borden en garneer met een roze garnaal en platte peterselie .

Witloof flan met garnalensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerd bloemkooltje met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenpilav met gestoomde mango
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholfilet met garnalensaus
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept