Amarettocrème met gepocheerde peer

4
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verkruimel de amaretti koekjes en besprenkel met de acht eetlepels amaretto. Rasp met een kaasschaaf kleine krulletjes van de zijkant van de chocoladereep.
  • 2 Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
  • 3 Doe de peerblokjes samen met de wijn in een steelpannetje en kook enkele minuten.
  • 4 Of pocheer ze in een stoomoven pannetje in een stoomoven op 95 graden ca 5 minuten.
  • 5 Laat het afkoelen in de wijn en laat de peerblokjes vervolgens uitlekken in een zeef. Spatel de slagroom door de kwark, samen met de amaretto.
  • 6 Leg op de bodem van een dessertglas wat van de amaretti kruimels en een paar peerblokjes en lepel er wat van de kwark-crème overheen. Strooi de chocoladekrulletjes ertussen. Herhaal dit totdat er ongeveer drie laagjes in het glas zitten. Werk tot slot de bovenste laag af met amaretti kruimels en chocoladekrulletjes

Amarettocrème met gepocheerde peer is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept