Gefrituurde grimbergenkaas met gebakken ananas &

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de kaas in kleine stukjes en meng met de boter, het sjalotje en de kruiden.
  • 2 Vorm kroketjes
  • 3 Snij de kaas in 4 en paneer de stukken door ze achtereenvolgens in de bloem, de losgeklopte eieren, het paneermeel, nog eens het eiwit en als laatst de amandelschilfers te wikkelen.
  • 4 Snij ook de ananas in 4 en snij het vruchtvlees in stukjes. Bak die in boter aan en schik ze terug op de schil.
  • 5 Zet de ananas in een beboterde bakplaat en druppel er honing op. Bak de ananas gedurende 5 minuten onder de grill van de oven en laat ze dan onder aluminium papier rusten.
  • 6 Maak de saus door de mosterd met de honing, het bier, de olie en de room te mengen. Kruid met cayennepeper, peper en zout.
  • 7 Bak de kaaskroketjes in een frituur van 180° en laat ze een paar minuten op keukenpapier rusten
  • 8 Werk het bord af door op de ananas een kaaskroket te leggen en creatief
  • 9 Een unieke belevenis met de kaas en het bier van Grimbergen bij dit heel aparte voorgerecht. Zeker doen !

Gefrituurde grimbergenkaas met gebakken ananas & is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gado gado met kroepoek
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept