Drie Verwensausjes voor vis

4
10 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 DILLESAUS 2oo ml yoghurt (halfvolle) 50 ml kook room , peper en zout uit de molen, 100 gr verse dille en 50 gr koriander, 1 teen knoflook, 1 tl gedroogde oregano, en 1 tl gedroogde peterselie, een kneepje citroensap, 1à 2 el extra vierge olijfolie. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en meng tot een mooie saus. Deze saus smaakt perfect bij vers gebakken zalm.
  • 2 FRISSE CITROENSAUS 1 citroen ,50 ml witte wijnazijn, 80 gr suiker, 150 ml water, 1/2 tl kurkurma, en 1/2 tl zout, schil van 1/2 citroen, 1 el maïzena. pers de citroen uit in een pannetje en voeg alle ingrediënten voor de saus toe, behalve de schil van de citroen. Breng de saus al roerende aan de kook en laat even pruttelen. Voeg dan de reepjes citroenschil toe en laat deze al zachtjes pruttelend garen. Deze fris zoetzure saus is heerlijk bij bijvoorbeeld forel of een witvis.
  • 3 MOSTERD ROOMSAUS 60 ml kippenbouillon, 125 ml kook room, 2 el dijonmosterd of mosterd naar keuze, 1 tl gedroogde dragon, oregano kan ook. Giet de hete kippenbouillon in een pannetje .Klop de room met de kruiden en de mosterd door elkaar en voeg bij de kippenbouillon. Roer een tweetal minuutjes en je saus is klaar.

Drie Verwensausjes voor vis is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vis met honingworteltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse garnalenbisque en spring rolls
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept