veenbessenconfituur

4
20 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 was de veenbessen en verwijder gekwetste of slechte bessen, en laat uitlekken.
  • 2 pers de helft van de citroen, indien later nodig kan je de andere helft ook uitpersen.
  • 3 doe de veenbessen in een grote pot samen met de porto, het water, de suiker, en het sap van een halve citroen.
  • 4 laat zachtjes koken tot alles een beetje dikt, ff proeven en indien nodig nog suiker of citroensap bijdoen volgens smaak.
  • 5 doe in bokalen en laat afkoelen in de ijskast
  • 6 dit recept is voor 2 bokalen.

veenbessenconfituur is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lozèrelam met cantharellen en wintergroenten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Köttbullar / Gehaktballetjes met puree en veenbessenconfituur
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendierragout met paddenstoelen en jeneverbessen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peer-veenbessenconfituur
120 min
Bekijk recept

Lozèrelam met cantharellen en wintergroenten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Köttbullar / Gehaktballetjes met puree en veenbessenconfituur
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendierragout met paddenstoelen en jeneverbessen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peer-veenbessenconfituur
120 min
Bekijk recept