Uitjes Monegask van mijn moeder

6
15 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 1 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bij het snuffelen door enkele kookboeken kwam ik het tegen. Mijn moeders uitjes Monegask .Mijn moeder was een kei in het maken van salades en stoofpotten, maar een fijne biefstuk liet zij helaas te lang bakken in plaats van dat ding door de pan te slingeren. Wij hebben dus, als er eens biefstuk op het menu stond altijd "schoenzool" moeten eten helaas.
  • 2 Enfin een kei in salades , zei ik en deze is er eentje van.Bij het kijken naar de benodigde ingrediënten , bleek ik alles in huis te hebben. Dus meteen aan de slag.
  • 3 De uitgelekte uitjes, kappertjes en geweekte en ook uitgelekte blanke rozijnen in een kom doen.
  • 4 Daarop de ketchup en de gehele zwik door elkaar roeren tot een dikke saus. Dan naar smaak een scheut zoete chilisaus erdoor.
  • 5 Dat is alles. Ruim van te voren maken , zodat de smaken kunnen intrekken.
  • 6 Heerlijk als bijgerecht bij vlees, bij patatjes, bij een buffet.
  • 7 Afgedekt in de koelkast is dit gerecht redelijk lang te bewaren.
  • 8 Eigen recept en foto

Uitjes Monegask van mijn moeder is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Figuurpizzaatjes
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep Van Mijn Moeder
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Appelgebak Van Moeder Aarde
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Don`s Paprika Speksaus Met Kip En Witte Rijst
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Taboulé van de kapitein
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm met paksoi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes met komkommersalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische filet met rijst en satésaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept