BBQ marinades voor vlees en vis 8 keer anders

4
10 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    swijze
  • 2 Tijm en honing:
  • 3 Ris de blaadjes van 6 takken tijm (of neem 1 eetlepel gedroogde tijm) en vermeng dit met 2 eetlepels vloeibare honing, 1 eetlepel mosterd en 100 ml vers sinaasappelsap. Lekker met kip, lamsvlees en karbonade
  • 4 Yoghurt en knoflook:
  • 5 Vermeng 200 ml yoghurt met 4 geplette teentjes knoflook, een half bosje fijngehakte peterselie en wat zout en fijngemalen peper. Lekker met grote stukken rund-, lams of varkensvlees
  • 6 Oregano en chilipeper:
  • 7 Vermeng 4 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel gedroogde oregano, 1 eetlepel gedroogde chilipeper of -poeder, 1 theelepel grof zeezout en 1 geplate teen knoflook. Lekker met kip, rund en varkensvlees.
  • 8 Zoete bbq-marinade:
  • 9 Vermeng 100 ml ketchup met 100 g appelstroop, 2 eetlepels bruine basterssuiker, het sap van een halve citroen, een teentje geplette knoflook en een theelepel kaneelpoeder. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Lekker met spareribs en karbonade.1
  • 0 Kerrie en kokosmelk:1
  • 1 Vermeng 50 ml kokosmelk met 1 eetlepel kerriepoeder of indiase currypasta en 50 ml ananassap. Voeg wat zout en peper toe. Lekker met vis en kip.1
  • 2 Citroen en koriander:1
  • 3 Vermeng 4 eetlepels (olijf)olie met 1 eetlepel citroengraspoeder (sereh), wat grof zeezout en versgemalen peper en een halve bos fijngehakt koriander. Lekker met vis, kip en varkensvlees.1
  • 4 Gember en soja:1
  • 5 Schil een paar centimeter gemberwortel en rasp deze. Vermeng dit met twee teentjes geperste knoflook, twee eetlepels (lijf)olie. Lekker met vis en alle soorten vlees1
  • 6 Sinaasappelrub:1
  • 7 Boen een sinaasappel goed schoon en rasp de schil. Vermeng de rasp met een half bosje fijngehakte koriander of een eetlepel geroosterde korianderzaadjes, zout en versgemalen peper. Lekker met vis en alle soorten vlees1
  • 8 Serveertips1
  • 9 Deze marinades zijn geschikt voor 500 gram vlees of vis. Wrijf het vlees in met marinade en laat het minimaal een uur marineren voor het beste resultaat. Je kunt het vlees ook een dag van tevoren marineren. Bewaar deze dan goed afgedekt in de koelkast. Dep voor het roosterenhet gemarineerde vlees wel altijd even droog met keukenpapier.2
  • 0 Een marinade is een makkelijke manier om de bbqvlees net iets extra`s te geven. In de supermarkt vind je vlees, dat al gemarineerd is, maar een eigen marinade is veel lekkerder en ook supersnel gemaakt.

BBQ marinades voor vlees en vis 8 keer anders is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept
Vlaflip anders
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelschotel met kropsla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse aardappelschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Quesadillas van de BBQ
35 min - Bijgerecht
Bekijk recept
BBQ aardappelspies
50 min Bijgerecht
Bekijk recept