Oosterse wok met broccoli en wortellinten

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 (ontdooitijd + 20 min.)
  • 3
    - Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.
  • 4
    - Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  • 5
    - Maak met een dunschiller fijne linten van de wortelen.
  • 6
    - Snipper de lente-uitjes fijn en rasp de gember.
  • 7
    Voorbereiding
  • 8 (20 min.)
  • 9 1 Kook de broccoliroosjes ± 5 min. onafgedekt in lichtgezouten water en giet af. Spoel meteen onder koud water en laat uitlekken.1
  • 0 2 Kook intussen de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.1
  • 1 3 Verhit de arachideolie in een wok en bak de wokreepjes ± 5 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper.1
  • 2 4 Voeg de geraspte gember en de fijngesnipperde lente-uitjes toe en roerbak 2 min. Doe er ook de broccoliroosjes en de wortelslierten bij en roerbak ± 6 min.1
  • 3 5 Overgiet met de sojasaus en kruid goed met peper.1
  • 4 Afwerking1
  • 5 Verdeel het wokgerecht over diepe borden of kommetjes en geef er de rijst bij.

Oosterse wok met broccoli en wortellinten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met wortellinten en tonijn
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Poké bowl met zalm
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise noedels met varkensreepjes en wortellinten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoomde kip met wortellinten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept